Doç. Dr. Zeynep Günay’ın da ekibinde bulunduğu Horizon 2020 tarafından fonlanan Trans-making projesi kapsamında gerçekleşen “Kamusalı Yapmak / Public in the Making” (18-20 Ekim) herkesi, birlikte kurabileceğimiz bir kamusal alanın imkanlarını tartışmaya çağırıyor.

ITÜ Taşkışla, santralistanbul, Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ve MSGSU Fındıklı kampüsünde gerçeklesecek 13 panel, 3 ana tema konuşması, 2 yürüyüş ve 5 atölyeden oluşan program, herkese açık kolektif aksam yemeği ve mekan ziyaretleri ile zenginleşecek, Roma Bostanı’na ziyaret ile son bulacak. Horizons 2020 tarafından fonlanan Trans-making projesi (https://trans-making.eu/) kapsamında gerçekleşen “Kamusalı Yapmak / Public in the Making” Türkiye ortakları İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi), İzmir Ekonomi Üniversitesi ve BIS tarafından Bilgi Sanat ve Kültür Yönetimi – ART, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Tasarim Atolyesi Kadikoy, Avrupa Kültür Derneği, AICA Türkiye, Herkes İçin Mimarlık, PASAJist, Sokak Bizim, Kent ve Çocuk Komşu Kafe Collective ve Roma Bostani işbirliğiyle düzenleniyor, amberPlatform tarafından koordine ediliyor.

Public in the Making is a conference-gathering(18-20 October) that seeks to invite the discussion of the possibilities of a public sphere we have not yet built but may well do. Public in the Making includes 13 panels, 3 keynotes, 2 walks and 5 workshops and institutional presentations. The busy program is further enriched by a open-to-all dinner and on-site visits. The Panels and workshops will take place at ITU’s Taskısla campus, santralistanbul (Bilgi University), Design Atelier Kadıköy (TAK) and Mimar Sinan Arts University Fındıklı campus. The event will conclude with a visit to the Roma Garden in Cihangir on the evening of 20 October 2018.
This event is part of the “trans-making” (https://trans-making.eu/) project, which is supported by the EU’s Horizon 2020 program. The project’s Turkish partners Istanbul Technical University, Izmir University of Economics and BIS coordinated it in close collaboration with Istanbul Bilgi University. Mimar Sinan Fine Arts University, Design Atelier Kadıköy (TAK), European Cultural Association, AICA, Architecture for All, PASAJ, Street Belongs to Us Association, City and Children, Roma Garden and Komsu (Neighbour) Cafe Collective. BIS is in charge of the general coordination.