İTÜ’den GMKA’ya Bölge Planı ziyareti

İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü yüksek lisans öğrencileri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na düzenledikleri ziyaretle eğitimleri kapsamında 1 yıl sürecek bölge planı hazırlama atölye çalışmaları için bölgeyle ilgili Ajans uzmanlarından bilgi aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü yüksek lisans öğrencileri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’na teknik bir ziyaret düzenledi. 19-21 Ekim tarihleri arasında 2 gün sürecek bir teknik gezi kapsamında Balıkesir ve Çanakkale’de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek bölge ile ilgili bir sene sürecek olan bölge planı hazırlama atölye çalışmaları için bilgi toplamayı amaçlayan öğrenciler, TR22 Güney Marmara Bölge Plan’ı hazırlama süreci hakkında çeşitli bilgiler aldılar.

Toplantıya katılan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, kısa sürede, yoğun bir çalışma sonucu hazırlanan Güney Marmara Bölge Planı’nın tüm bölgenin 3 yıllık kalkınma programı olduğunu ve bölgedeki tüm paydaşların görüşleriyle hazırlandığını söyledi. Ajans uzmanları öğrencilere bölge planının hazırlanışıyla ilgili bir sunum yaptıktan sonra öğrenciler süreçle ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Öğrencilerle birlikte GMKA’daki ziyarete katılan İTÜ Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülden Erkut, Güney Marmara Bölge Planı’nın çok güzel hazırlanmış olduğunu söyleyerek Ajans uzmanlarını tebrik etti.

GMKA’daki ziyaretin ardından öğrenciler Çanakkale Yatırım Destek Ofisi’ni ziyaret etmek için ayrıldılar.