Boğaziçi Üniversitesi ProCE’20 Gayrimenkul Geliştirme Yarışması ve Online Seminerler

ProCE ülkemizde lisans seviyesinde yapılan ilk gayrimenkul geliştirme yarışmasıdır. Yarışmacılar 4-6 kişilik takımlar halinde katılırlar. Takımlarda inşaat mühendisliği, mimarlık, işletme, ekonomi, muhasebe, uluslararası ticaret, maliye, işletme mühendisliği, çevre mühendisliği, gayrimenkul geliştirme, peyzaj mimarlığı ve şehir bölge planlama bölümlerinden 2. , 3. ve 4. Sınıf öğrencileri yer alabilirler.

Yarışmacıların görevi onlara verilen hayali parayla, belirtilen arazi üzerinde, çalıştıkları şirketin yeni yatırımını belirlemek ve bunu şirketin sahibi olan jüri üyelerine sunmaktır. Yarışmaya katılan takımlar 3 aşamadan geçer. 1. aşamada yarışmacılar takımlarını oluşturup başvurularını yaptıktan sonra projelerini hazırlarken onlara yol gösterecek olan online seminerlere katılırlar. Sektörünün önde gelenleri tarafından verilecek olan online seminerler dizisinin ardından takımların projelerini geliştirmek için 3 aylık süresi başlar. Elbette yarışmacılar bu bir aylık süreçte yalnız değiller. Konuşmacılar tarafından sağlanan danışmanlıktan yardım alırlar. Lider gayrimenkul firmalarında çalışan kişilerden oluşan ve her gruptan belirli sayıda soru yanıtlayacak sektörel bir danışma heyeti ayarlanacaktır. 2. aşamada projelerini oluşturan takımlar, sunumları ve hazırladıkları posteri göndererek ön eleme aşamasına katılırlar. Projeler, jüri tarafından değerlendirilecektir. 3. aşama ise ön elemeden sonradır. Seçilen 5 takım en az 2 üyesiyle beraber Boğaziçi Üniversitesi’ne gelerek, projelerinin geliştirilmiş halini sponsor firmaların üst düzey çalışan ve yöneticilerinden oluşan final jürisine sunarlar.

ProCE’20

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenecek olan ProCE Gayrimenkul Geliştirme Yarışmasına başvurmak için son tarih 20 Ekim.

Yarışmanın amacı

Yarışmanın ana amacı teorik olarak birçok bilgiyle donatılan öğrencilerin, bu bilgileri uygulayabilmeleridir.

Yarışmacılar proje geliştirme ve yatırım konusunda yaratıcılıklarını ortaya koyacak fırsatlar bulacaklardır. Amaç farklı disiplinlerden birçok öğrencinin bir araya geldikleri bu yarışmada takım olmayı, projenin tasarımından yapımına ve değerleme aşamasına kadar çevresiyle uyum içerisinde olan bir yapı ortaya koymayı öğrenmeleridir. Yarışma kapsamında verilecek online seminerler sayesinde, proje hazırlama sürecinde yarışmacılara jüriler ve BÜYAP tarafından yol gösterilecek, karşılaştıkları zorluklarla baş etmelerine yardımcı olunacaktır.

Bunların yanında gelişmekte olan gayrimenkul sektörü, çevre dostu ve sürdürülebilir yapılar alanında öğrencilerin ufkunun genişlemesi için bilgiler sağlanacaktır.

Başvuru ve Kayıt Süreci

• Katılım ücreti takım başı 300 TL’dir.
  • Yarışmaya katılım 50 takımla sınırlıdır ve fazla kayıt olması takdirde başvurusu tamamlanmış olan ilk 50 takım kabul edilir.
  • Katılım ücreti kayıt formunda belirtilen banka hesabına yatırılmalıdır. Başka bir ödeme şekli kabul edilmeyecektir. Katılım ücretleri yatırılmadan başvurular onaylanmamaktadır.
  • Başvuru sürecinin tamamlanması için yarışmacıların öğrenci belgesi fotoğraflarının ya da dijital kopyalarının, proce@buyap.org adresine mail yoluyla ulaştırılmaları gerekmektedir(e-devletten alınmış öğrenci belgeleri de geçerlidir.)
  • Başvuru süreci tamamlandıktan sonra takım kaptanına kayıt onay maili gönderilecektir. Takım kaydı tamamlandıktan sonra herhangi bir geri ödeme talep edilemez.
  • Son başvuru tarihi için önemli tarihler kısmını inceleyebilirsiniz.

Önemli Tarihler

3 Ağustos – Güncel kural dosyasının yayınlanması

10 Ağustos – Kayıtların açılması

10 Ağustos – Gözlemci kayıtlarının açılması

20 Ekim – Takım kayıtlarının tamamlanması

23 Ekim – Arazi gezisi

23-24-25 Ekim – Online seminerler

7 Şubat – Proje teslim tarihi

14 Şubat – Finalist 5 takımın belirlenmesi

19 Şubat – Final Sunumları

26 Şubat – ProCE ödül töreni ve sergisi

*Tarihler yarışma süresinde gerek olduğu halde BÜYAP tarafından değiştirilebilir.

**Online seminerler sertifikalıdır.

Katılımcılara projelerini sektörün önde gelenlerine sergileme fırsatı sağlayan ProCE aynı zamanda para ödüllü bir yarışmadır.

Ödüller

1. 3000₺ + DenizGYO staj imkanı
  2. 2000₺ + ULI etkinliklerine ücretsiz katılım hakkı
  3. 1000₺